Tuesday, July 16, 2013

Eruption


5 comments:

 1. Nagyon jó kép (10/10)! Hangulatos, a színek is gyönyörűek. Egy fekvő kompozícióban egyből háttérgyanús lenne :) De persze értem, hogy miért ilyen. A helyszínt és a beállításokat megkérdezhetem, vagy szakmai titok? (vagy esetleg utólag dobtad rá a szűrőt?)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm, örülök hogy tetszik!

   A fekvő kompozícióval az a baj, hogy a fényszennyezettség és a légkör miatt, ott még nem látszik annyira szépen a tejút. Talán majd ha eljutok valami helyre (esetleg hegyen, dombon föl csalva) akkor lesz fekvőben is. De ez így hatásosabb azért... :)

   Nincsenek szakmai titkaim, szóval persze:
   A helyszín itt Kozármislenytől délre, az autópálya elkerülőnél volt. Újhold, tiszta égbolt és tiszta levegő jellemezte az éjszakát, így nekivágtam fotózni (egy ilyen fotóhoz azért sokmindennek össze kell álnia + tervezés se árt).

   Beállítások meg Canon 40D váz, 5darab fekvő kép egy sigma 50 1.4-es obival. 1.4-es rekesz, 8sec záridő és ISO3200. APSC-s vázzal ez már erősen a technikai határt súrolja, nem több képből összerakva meglehetősen gyenge is a minősége.

   Utófeldolgozás meg sorban RAW konverzió, zajszűrés (Neatimage), panoráma összeillesztés (Kolor Autopano), aztán photoshopban még egy kis igazgatás (kontraszt, pár hotspot eltűntetése...stb), és kész is.

   Delete
  2. köszönöm a gyors és nagyon részletes leírást. Erről a zajszűrőről még nem hallottam, úgyhogy már ment is a PS pluginek közé. És a háttérmunkát elnézve.... Azt hiszem a kép önmagáért beszél. Nagyon jó! :)

   Delete
  3. Sok zajszűrőt próbáltam már.
   Okosan és jól használva, a NeatImage magasan veri mindegyiket, szóval szívből ajánlom.
   Az említett panoráma software szintén ilyen kategória. Jól használva a legjobb amit találtam eddig (pedig sokkal próbálkoztam anno!).
   Örülök ha segíthettem. :) E-mail-ben megtalálsz ha van még kérdés.

   Delete
 2. Nagyszerű lett, gratulálok!

  ReplyDelete